Uncategorized

De zomer loopt op zijn einde en de herfst is in aantocht. Na een periode van welverdiende rust is fysiotherapeutisch Nederland weer aan het werk en breken hopelijk drukke tijden aan. Dit geldt ook voor de Werkgeversvereniging Fysiotherapie. De agenda puilt uit met als voornaamste doel eindelijk weer tot een Cao voor de eerste lijn te komen. Voor wie het een en ander door de zomervakantie wat op de achtergrond is geraakt, een korte update: Werkgeversvereniging Fysiotherapie WVF en Fysiovakbond FDV waren voor het zomerreces in een vergevorderd onderhandelingsstadium. De concepttekst is besproken en op hoofdpunten kunnen wij elkaar vinden. Deze maand krijgen de gesprekken een vervolg en wordt er over de inhoudelijke verschillen van inzicht gesproken en onderhandeld, met als doel om op korte termijn een concept Cao aan onze leden voor te kunnen leggen ter beoordeling. Kort samengevat zijn we optimistisch over de totstandkoming van een nieuwe Cao.

Cao Fysiotherapie en contracteer seizoen
Naast de ontwikkelingen op Cao gebied is ook het contracteer seizoen weer begonnen. Dit houdt, op dit moment, praktijken en praktijkhouders wellicht nog meer bezig dan de Cao onderhandelingen. Hoewel niet WVF maar KNGF de partij is in de gesprekken met zorgverzekeraars volgen wij deze op de voet. De inzet en analyses van het KNGF op dit gebied zijn naar onze mening een haast onmisbare bron van informatie. Wij begrijpen dan ook de frustratie en het gevoel van onrecht, wanneer je deze inzet, niet beloond ziet worden en van mening bent dat gemaakte afspraken met voeten worden getreden.

Blog Henk Jansen
Dit gevoel van onrecht werd door Henk Jansen in zijn blog: “Investeer in de fysiotherapie” zeer duidelijk verwoord. Dit stuk leidde, naar onze inschatting volkomen onbedoeld, tot onrust onder een aanzienlijk deel van onze achterban. Het betrof hier de zinsnede: ” een betaalbare cao in de eerste lijn is verder weg dan ooit.” waarmee werd geïnsinueerd dat een deugdelijke Cao zonder tarief reparatie niet haalbaar zou zijn. Hoewel ook de werkgeversvereniging van mening is dat tarief reparatie bijdraagt aan een betere Cao zijn wij er op basis van de huidige onderhandelingen met de Fysiovakbond van overtuigd dat we tot een fatsoenlijke Cao kunnen komen. Sterker nog, een Cao zal in de nabije toekomst mogelijk een belangrijke rol bij tarief reparatie kunnen spelen.

Realistisch optimisme
Wij gaan deze maand in ieder geval met frisse moed en realistisch optimisme weer aan de gesprekstafel zitten.
Een Cao in de eerste lijn is wat ons betreft dichterbij dan ooit.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie